Historien om Inderøy Slakteri

Da Jonas Pedersen grunnla Inderøy Slakteri var det med to tomme hender, noen slaktekniver og en skuddmaske. Les hvordan det startet og om reisen frem til i dag.

Jonas kom til Inderøy fra Telemark i 1938. Møtet med trøndersk matkultur gav Jonas ideen om å foredle oppskriftene og kunnskapen til de lokale bygdekokkene til produksjon. Gjennom samarbeid med Signe Gullberg, Agusta Vist og andre lokale kokker ble soddkokinga satt i system og verdifull kunnskap omgjort til resepter for spekemat, pølser og andre kjøttprodukter.

 

Jonas hadde en svært driftig svigersønn, Ivar Gausen. Sammen bygde de nytt slakeri og foredlingsanlegg på Muusøra på Straumen. Aktiviteten som omreisende bygdaslakter ble samlet på Straumen og foredlingskapasiteten ble økt. I tillegg til sodd var stabbursmorr og grov pølse populære produkter på 50-tallet.

 

Ivar og resten av laget hvilte ikke på laurbærene etter gode år på Muusøra. I 1994 flytter Inderøy Slakteri inn i det nyoppussede Meieribygget på Straumen. Fra det tidspunktet har Inderøy Slakteri fullt fokus på foredling av mathåndtverk. En ny generasjon er klar for å bidra, og sønnene Roger, Jan Egil, Ståle og Håvard kommer inn som eiere i bedriften.

 

Etter mer enn 80 års fartstid er vi i kontinuerlig utvikling og er levende engasjert i samfunnet rundt oss og i lokalmiljøet på Inderøy. Sammen leverandørene våre vil vi bidra til en mer bærekraftig norsk matproduksjon i tråd med FNs bærekraftsmål.

Lokal verdiskapning betyr mye for oss. Sammen med de andre bedriftene i Inderøymat skaper vi arbeidsplasser i lokalsamfunnet basert på videreføring av en stolt matkultur.

Sammen skaper vi Lokalmat for framtida