Spørsmål og svar

  • Sodd er tilgjengelig i de fleste fullsortimentsbutikker som har bredest vareutvalg i Norge. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om et bestemt område.

    Ellers har de fleste dagligvarekjedene mulighet til å ta inn produkter fra Inderøy Slakteri, så spør gjerne din lokale kjøpmann.

  • Noen av våre produkter kan inneholde allergener. Disse er merket på produktet med uthevet skrift.

    Eksempler på allergener i våre produkter er:

    • Gluten
    • Egg
    • Melk
    • Selleri
    • Sennep
    • Sulfitt

    Kjøttboller uten melk/laktose er tilgjengelig i vår lokale Slakteributikk. Bestill gjerne på forhånd.

  • Vi har laget en egen Soddkalkulator som gir deg riktig mengde sodd, poteter og gulrot. Til Inderøysoddet anbefaler vi Skjenning og ingefærøl eller plisner så har du garantert et vellykket måltid.

    Gå til Soddkalkulator

  • Vi investerer i bærekraft i alle ledd av produksjonen, fra råvarer og produksjonsutstyr til emballasje og distribusjon. Gjennom samfunnsansvarsprosjektet «Lokalmat for framtida» jobber vi med kontinuerlig forbedring av råvarebruk, miljøhensyn, kompetanseutvikling og sosial bærekraft. Lokal verdiskapning betyr mye for oss. Sammen med de andre bedriftene i Inderøymat skaper vi arbeidsplasser i lokalsamfunnet basert på videreføring av en stolt matkultur.

  • I 2022 faset vi ut svart plast og innførte ny og mer miljøsmart emballasje på de fleste pølse, kjøttbolle og spekematproduktene våre. All plast er resirkulerbar, og vi har redusert plastbruken med om lag 3 tonn per år, noe som tilsvarer 8,5 tonn CO2-ekvivalenter.

    Vi har faset ut bruken av fargestoffet Black Carbon fra soddbøttene våre, slik at alle sorteringsanleggene nå har mulighet til å resirkulere dem. Disse bøttene utgjør 50 tonn plast årlig, som nå blir enklere å resirkulere.

  • Vi i Inderøy Slakteri har alltid vært opptatt av lite svinn og god rådvareutnyttelse. Vi har inngått et samarbeid med To good to go, en app som gjør det enklere å selge overskuddsmat eller produkter som er i ferd med å gå ut på dato. Effekten av dette tilsvarer ca X antall måltider spart per år. Dette er et viktig område for oss å utvikle videre. 1% redusert matsvinn tilsvarer 62.000 CO2-ekvivalenter spart.

  • Vi jobber målrettet med kompetanseutvikling og utdanner egne ansatte i pølsemaker, kokk og butikkslakterfaget. Vi har investert i avansert produksjonsutstyr som bidrar til økt HMS-kvalitet, færre tunge løft og mindre statisk arbeid for medarbeiderne.

  • Vi bruker utelukkende norske råvarer fra bønder som kan dokumentere at de følger strenge kvalitetskrav. Alle råvarer foredles lokalt på vårt anlegg i Inderøy. Vi jobber også for å øke andelen grønnsaker i produktene våre, både fordi det er sunt, men også fordi en høyere andel grønnsaker bidrar til å betydelig redusere CO2-avtrykket i produksjonen.