Inderøysodd

Ekte håndverkstradisjoner fra Inderøy, basert på bygdakokkenes oppskrift fra 1938. Produktet har Geografisk beskyttet betegnelse som Festsodd fra Trøndelag, som garanterer at vårt sodd er produsert etter gammel håndverksmessig tradisjon fra bygdende i Trøndelag.

Inderøysodd serveres med poteter, gulrot og skjenning.

Inderøysodd i emballasje omkranset av potet, gulrot og skjenning

Selges i spann på 2 liter, men fås også kjøpt ferskt på bestilling.

 

Inderøysodd er festmat bestående av kjøttboller laget av fårekjøtt og storfekjøtt, kokt fårekjøtt og storfekjøtt i terninger, soddfett og kjøttkraft. Den fine kjøttkrafta vi får fra kokinga, saltes og krydres med vår hemmelige krydderblanding. Serveres gjerne sammen med Skjenning og ingefærøl eller noe annet forfriskende.

Prøv vår soddkalkulator

 
 
  • Soddkjøtt: Kokt fåre- og storfekjøtt, rensket og kuttet i terninger, salt muskat og ingefær. Kjøttkraft: Er kokt på fåre- og storfekjøtt og margbein, tilsatt salt, muskat og ingefær. Kjøttboller: fåre- og storfekjøtt, helmelk, fløte, potetmel, salt og muskat. Kjøttandel: 31%

  • • Melk

  • 2L.

    Kan også leveres ferskt på bestilling.

Kjøttboller i emballasje fra Inderøy Slakteri

Kjøttboller

Kjøttbollene er laget av prima oksekjøtt og fårekjøtt. Bollene er spedd med melk og fløte for å fremheve den gode og runde smaken. Kjøttbollene kan du bruke som ekstra påfyll i Inderøysoddet, eller som en ekstra ingrediens til suppen.

 
  • Norsk kjøtt (59%) av storfe og får, norsk fårefett, helmelk, fløte og norsk potetmel, salt og muskat.

  • • Melk

  • 500 g

    Storhusholdning: 1,5 kg